Val(o)frihet i sverige

Jag anser att sverige är ett extremt fattigt land, bland annat då det gäller höjden till taket i den offentliga debatten.

Vi har i sverige 0 tidningar som stödde Bush i återvalskampanjen. Förutom någon enstaka skribent som endast utgör undantaget som bekräftar regeln. Visst, flera av “höger”-tidningarna stödde kriget mot Saddam och de stödjer också Bushs åsikter vad gäller frihandel. Letar man så kan man hitta olika ledare som under olika tidpunkter tillsammans stött mycket av Bushs politik, men de stöder inte Bush. Varje medhåll med Bush innebär 2 exempel där krönikören INTE håller med Bush som alltid måste tas upp för att “balansera” krönikan.

Vi har 0 tidningar som är för dödsstraff och 0 tidningar som är mot abort. Med tidningar menar jag tidningar med större spridning än “Bleking Läns Tidning”. Vi har heller inget riksdagsparti som står för dessa åsikter.

Jag skulle tro att MINST 4% av befolkningen ställer sig positiv till dödstraff i extrema fall och är kritiska till de ofantliga mängder döda barn som årligen slängs i sjukhusens soptunnor varpå det borde finnas grund för att iallafall ett parti borde stå för dessa åsikter.

Men inget av de sju “alternativen” av röstsedlar ger mig en representant som står upp för dessa åsikter i riksdagen. Inte ens kristdemokraterna, som media i brist på annat ibland attackerar för “stenåldersvärderingar” om kvinnors “rättigheter”, vågar yppa ett knyst om aborter.

Media har den underliga åsikten att det är rätt att döda oskyldiga barn som aldrig ens haft chansen att göra en fluga förnär, men det är fel att döda en seriemördare även om han funnits skyldig bortom rimligt tvivel av en domstol.

Också – mördaren har rätt till en advokat.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: