Det sanna islam

De pladdrade idag på P1 om nån frikyrkopräst som pratat om Muhammed som någon “förvirrad pedofil”. Genast ringde det in nån sansad muslim som förklarade på bra svenska att detta inte var sann islam och att angreppet var tråkigt.

Jag har bara hört de två orden som media styckat ur predikan och kan därför inte uttala mig om sammanhanget i övrigt, men vad jag har förstått så gifte sig Muhammed med en åttaåring! Vid en tidpunkt då han var mer än förtio år äldre. Om inte det är pedofili så har vi totalt vattnat ur begreppet så det saknar varje uns av relevans i sammanhanget.

Det är lustigt hur mycket som INTE är sann islam och så lite som är det, i samhällsdebatten.

1, att döda mer än 3000 oskyldiga civila är inte sann islam (9/11)

2, att spränga oskyldiga judiska ungdomar på diskotek och kafeer är inte sann islam (Israel)

3 att skjuta oskyldiga skolbarn i ryggen på en skola i ryssland är inte sann islam (Beslan)

4, att stena kvinnor som blivit våldtagna är inte sann islam (flera exempel)

5, att sprida hat mot judar och bränna davidsstjärnan är inte sann islam (dagliga demonstrationer)

6, att förbjuda yttrandefrihet både i form av bloggar och annat är inte sann islam (Iran)

7, att döda folk som försöker rösta och att mörda poliser och ordningsmän är inte sann islam (Irak)

8, att lura barn att mörda oskyldiga mot löfte att de kommer till himmeln är inte sann islam (Israel)

Media vill att vi bortser mot detta som stör deras bild av den “fredliga religionen”, vi skall också bortse från att alla terrorister som utförd de exemplen jag tog upp ALLA är muslimer och själva anser att de idkar sann islam. Det är det ingen som tvekar på, vi har hundratals band och tal där dessa brottslingar förklarar vad de skall göra och varför, osama är väl inne på tredje säsongen på sin personliga “tv-serie”.

Nej, media vill få oss att tro att vi är lika dåliga, att vi är lika onda. Att kristendomen är lika ond. Hur många självmordsbombare förra året var kristna? Hur många fn-resolutioner skrev kristna länder där de fördömde islam? Hur ofta gick påven ut och uppmanade unga kristna till “heligt” krig?

Även om man tar medias favoritexempel – attentat mot Amerikanska abortkliniker – och med bestickande resonemang sollar det till en del i en kristen terrorism så faller jämförelsen. Sedan högsta domstolen hittade på att det skulle finnas en rättighet att döda ofödda barn i konstitutionen (1973) så har det förekommuit strax över 10 mord på människor med anknytning till abortkliniker. 10! Det är ungefär vad saddam mäktade med innan frukost, tills “Shock and Awe” satte stopp för honom.

De flesta “attacker” mot abortkliniker är fredliga i form av demonstrationer, brev till politiker och andra politiska vägar. Men det passar inte in i bilden så om det må de inte berätta.

Ett exempel som tydligt visar medias fördomar är agitation mot homosexuella. När en muslim gör det är det hans personliga åsikter och får absolut inte blandas ihop med religionen islam. När en kristen gör det är han en del i “the vast right wing conspiracy” som enligt vissa brukar benämnas “den kristna högern”, och det finns ingen gräns på hur stor grupp människor hans åsikter kan associeras med.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: